Mondelinge communicatie

Er zijn verschillende manieren om een communicatiedrempel te overbruggen. Elk hulpmiddel heeft voor- en nadelen. Welk hulpmiddel je het best kiest, hangt dus af van de situatie. Klik op de verschillende hulpmiddelen voor meer informatie.

Met tussenpersoon

  Zonder tussenpersoon

   Tips

   Probeer in samenspraak met de hulpvrager te beslissen hoe jullie communiceren. Leg de verschillende opties voor, en bespreek samen hoe jullie het aanpakken. Als je een tussenpersoon inschakelt, leg dan uit wat de bedoeling is. Maak een brochure met belangrijke informatie en laat die in de meest voorkomende talen vertalen.

   Noteer de informatie over de talenkennis en de manier waarop je communiceert in het dossier van de hulpvrager, zo kunnen je collega’s later snel te weten komen hoe er meestal met deze persoon gecommuniceerd wordt.

   Hoe zet je de tips en adviezen die je op deze website leest om in de praktijk? Welke afspraken zijn realistisch en haalbaar? En hoe maak je daar een beleid van? Het Huis van het Nederlands Brussel helpt je bij het vastleggen van het taalbeleid van jouw organisatie. Contacteer ons voor meer informatie.